Wanneer je gaat verbouwen, of als je gewoon eindelijk weer eens ruimte in je woning wenst, is een grofvuil container huren erg verstandig. De containers zijn er in diverse afmetingen en inhoud.  Wat de voor jou perfecte container is kun je prima bespreken met de specialist in containerverhuur.

Goed idee, een grofvuil container huren

Het is wel zaak om eens een grondig misverstand weg te nemen. Veel mensen denken dat een grofvuil container huren betekent dat je werkelijk alles in de container kwijt kunt. Dat is echter niet het geval. Vroeger gebeurde dat wel eens, sinds we fanatiek afval sparen is dat echter een gepasseerd station. De specialist in containerverhuur heeft tegenwoordig voor elke afvalsoort een aparte container beschikbaar. Met het huren van een grofvuil container heb je dus geen vrijbrief om alles wat los en vast zit in deze container te dumpen waardoor het in elke situatie handig is om een dergelijke container te gaan huren voor eigen gebruik.

Wat mag wel en wat zeker niet in de grofvuil container?

Laten we eerst eens kijken wat wel in de grofvuil container mag. Dat zijn in elk geval meubels, tafels, bankstellen en vloerbedekking. Ook hout, metalen, papier en karton, plastic, kunststoffen en kleding verpakt in zakken kun je met een gerust hart in de container kwijt.  De lijst met afval dat geen plek in de container mag krijgen, is groter. Belangrijkste afvalproducten die je niet in de grofvuil container mag dumpen zijn chemische afvalproducten in de vorm van verfafval en spuitbussen. Ook asbest mag uiteraard niet, zoals er voor geïmpregneerd hout ook geen plaats is. Glas, banden, grond, wit- en bruingoed, huishoudelijk afval en matrassen geef je een andere plek. Een grofvuil container huren is in elk geval niet voor deze afvalproducten bedoeld.

Laat de gemeente weten dat er een container geplaatst wordt

Dat wil overigens niet zeggen dat je voor elk van de genoemde afvalproducten een aparte container moet huren of dat het wegbrengen van dit afval altijd geld kost. Matrassen bijvoorbeeld, kun je gratis bij de gemeente kwijt, zoals dat ook geldt voor veel wit- en bruingoed. Glas kun je in de glasbak kwijt en ook voor verfafval zijn gratis voorzieningen getroffen. Heb je een huis op gemeentegrond, laat de gemeente dan wel altijd even weten dat er tijdelijk een container voor grofvuil geplaatst wordt. Dat hoeft dus niet als je een eigen huis en dus eigen grond hebt. Dan ben je daar helemaal vrij in.