Alle werkende mensen hebben het wel eens meegemaakt, een bedrijfsuitje. Samen met je collega’s buiten werktijd een leuke activiteit beleven. Teamuitjes zijn al flink wat jaren een populaire bezigheid. In vroeger jaren bestond een teamuitje meestal uit bijvoorbeeld bowlen en steengrillen. Dit is nog steeds een veel gekozen activiteit maar het aanbod is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Bedrijven hopen met het organiseren van bedrijfsuitjes en feestjes de onderlinge samenwerking te bevorderen en de teambuilding te stimuleren. Collega’s leren elkaar tijdens een activiteit vaak op een heel andere manier kennen dan tijdens het werk het geval is. De onderlinge verstandhouding en de samenwerking zal na een teambuilding evenement of een personeelsfeest normaal gesproken een positieve impuls krijgen.

Teambuilding

Teambuilding is “hot” het aanbod aan activiteiten wordt ook steeds uitgebreider. Steeds meer bedrijven kiezen voor een volledig verzorgd uitstapje met het hele bedrijf of een bepaalde afdeling. Paintball, lasergame en escape room zijn activiteiten waar je vast wel eens van gehoord hebt. Maar wist je dat bijvoorbeeld Expeditie Robinson, The Hunger Games of Wij houden van Holland indoor ook tot de mogelijkheden behoort? Wil je het was rustiger houden dan zijn bijvoorbeeld een kookworkshop of het beschilderen van een XXL (nep)koe zeker mooie uitdagingen. Bij fundustry.nl  zijn er heel veel mogelijkheden om van je teambuildingsuitje een succes te maken. Ook in deze tijd waarin we wat meer afstand moeten houden zijn dit soort uitjes geen probleem.

Teambuilding tijdens werktijd

Naast de uitjes buiten werktijd is teambuilding op het werk ook een groeiend fenomeen. In tijden van steeds verder groeiende individualisering is het kweken van een groepsgevoel een belangrijke factor. Het houden van een teambuilding op de werkvloer heeft zo zijn voordelen, de medewerkers zijn op een bekende en vertrouwde plek. Dit maakt de teambuilding laagdrempeliger. Dat zie je terug in deelnemers die minder afwachtend zijn. Het eigen kantoor geeft een bepaalde mate van comfort en zelfvertrouwen, die de betrokkenheid en assertiviteit ten goede komt. Dit zijn twee belangrijke voorwaarden om effectief aan een team te kunnen bouwen. Wat is er nu zo belangrijk aan het organiseren van een teambuilding? Medewerkers zijn iedere dag bezig met het uitvoeren van hun werk, en niet zozeer met het stimuleren van teamgevoel. Bij teambuilding ligt dat anders en zijn collega’s júíst bezig met elkaar en de teamspirit. Tijdens een teambuilding wordt iedereen uit de comfortzone gehaald en zijn de ogen gericht op een einddoel. Hoe maken we van dit team een nog beter team.