Je hebt net een nieuw huis gekocht en je wilt verbouwen. Hoe zorg je er dan voor dat je huis er niet uitziet zoals alle andere huizen? Als je een origineel resultaat wilt, kun je dat op een aantal manieren aanpakken. Het staat of valt met een goed ontwerp waarbij je originele keuzes maakt. Je kiest dus niet voor de aanpak en materialen die iedereen kiest. Weg met de populaire stalen deuren en visgraatvloeren. Gebruik natuurlijke materialen die weinig voorkomen, zoals natuursteen en cortenstaal! Daarmee geef je je woning en tuin pas echt een authentieke en originele look. Ideaal voor jou als je het liefst voor een stoer interieur gaat met toch een mannelijke touch. 

Natuurlijke materialen gebruiken

Bij natuurlijke materialen denk je misschien al snel aan hout. Maar er zijn veel meer natuurlijke materialen die een stoere en industriële look geven. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, staal, glas en beton. Al deze bouwmaterialen zijn gemaakt van stoffen die in de natuur voorkomen. Heb je daarbij al eens aan cortenstaal gedacht? Dit type staal is niet gecoat, zoals rvs dat wel is. Daardoor ontstaat er roest, wat cortenstaal een oranjebruine kleur geeft. Ook het oppervlak wordt hierdoor ruwer. Cortenstaal gebruik je bijvoorbeeld om je wand mee te bekleden of je zet cortentstaal als omheining neer in je tuin, bijvoorbeeld rondom borders. Je kunt deze materialen in en om het huis toepassen voor een uniforme look. Zo zorg je ervoor dat je huis en tuin echt bij elkaar passen.

Zelf doen of uitbesteden?

Als je zelf kunt klussen en toe bent aan een uitdaging, wil je misschien aan de slag met materialen zoals natuursteen. Je hebt hiervoor wel specifieke machines nodig, bijvoorbeeld om natuursteen op maat te zagen. Dat doe je om een aanrechtblad van natuursteen te maken of tegels van natuursteen op maat te snijden. Dat is een reden om toch te kiezen voor een professional die over snijapparatuur beschikt, met onderdelen van mds parts.

Makkelijke projecten

Wil je natuurlijke materialen gebruiken maar vind je werken met de bovenstaande materialen te ingewikkeld? Dan kun je starten met eenvoudige projecten. Laat het natuursteen of staal op maat zagen en plaats de elementen zelf, bijvoorbeeld in je tuin. Of ga toch voor een project waarbij je hout gebruikt. In de bouwmarkt kun je je favoriete houtsoort precies op maat laten zagen, waardoor je het thuis alleen nog maar hoeft te monteren. Met een origineel ontwerp is het ook dan mogelijk een bijzonder resultaat te behalen.