Slapen is één van de belangrijkste onderdelen van je dag en ook nog eens noodzakelijk voor je gezondheid. Je slaapkamer is dan ook één van de belangrijkste onderdelen van je huis. Maar hoe creëer je een slaapkamer die je nachtrust ten goede komt ? Onderstaande tips kunnen je helpen om de ruimte waarin je slaapt zo optimaal mogelijk te gebruiken en je hopelijk beter gaat slapen.

Licht en lucht

Zorg voor veel frisse lucht in je slaapkamer. Hiervoor kan je ’s nachts het raam openzetten. Zo voorkom je zuurstofgebrek in de slaapkamer. Je kan de kamer ook decoreren met planten. Er zijn speciale planten die bekend staan als “slaapkamerplanten”, die ervoor zorgen dat er schone zuurstof ingeademd kan worden. De bekendste is de Aloë Vera-plant, die je kan kopen bij elke plantenwinkel. Daarnaast moet je zo weinig mogelijk licht binnenlaten, door gebruik te maken van verduisterende gordijnen. Hierdoor blijft het donker en wordt je nachtrust niet vroegtijdig afgebroken door het licht van de opkomende zon.

Geen drukte

De inrichting van je slaapkamer moet zoveel mogelijk rust creëren. Als het in de slaapkamer rustig is, dan is het in je hoofd ook rustig en kan je dus beter slapen. Er moet zo min mogelijk extra in de slaapkamer te vinden zijn. Vooral televisies, laptops en mobiele telefoons kunnen de rust in je hoofd verstoren en daarmee een minder goede nachtrust veroorzaken. De kamer zelf heeft rustige kleuren nodig. De kleuren die gebruikt worden moeten niet te schreeuwerig zijn, want dat zorgt voor meer drukte.

Het belangrijkste: je bed!

Slapen doe je natuurlijk in je bed, dus het comfort van je bed moet in orde zijn. Kies voor een goed matras, die bij jouw wensen past. Daarnaast heb je ook goede kussens nodig. Ook hierbij verschillen de wensen. De kussens moeten aansluiten bij wat je lichaam nodig heeft. Laat je voor de juiste matras en kussens dus goed adviseren door een beddenspeciaalzaak. Net zo belangrijk is het om schoon beddengoed te hebben. Zo vaak mogelijk het beddengoed verwisselen, en ’s ochtends je deken niet over het matras heen leggen vermindert mijt in je bed. Gebruik bovenstaande tips om meer rust te brengen in je slaapkamer en je nachtrust te verbeteren.