Als je jonge kinderen hebt kun je, wanneer het lekker weer is, niet zonder een emmertje, schepje en zandvormpjes. Die kleintjes vinden het nu eenmaal heerlijk om met zand en water te spelen. Het nadeel is vaak dat ze gemaakt zijn van hard plastic waardoor het niet handig is ze mee te nemen op vakantie. Vooral de emmer neemt zoveel ruimte in beslag dat je vaak besluit om op de plaats van bestemming gewoon een nieuw setje te kopen. Deze laat je na de vakantie daar weer achter. In het kader van de zero waist beweging, de groeiende plastic soep en je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld voelt dit niet goed.

De oplossing: de opvouwbare kinderemmer

Gelukkig is er een oplossing in de vorm van een emmertje gemaakt van zachte siliconen. Een van de bekendste is de Scrunch Bucket van Funkit World maar ook het Deense Liewood maakt ze. Het voordeel van deze emmertjes is dat je ze helemaal op kunt rollen en zo tussen je bagage kunt steken. Ze nemen dus nagenoeg geen ruimte in beslag. Wanneer je ze uit de tas haalt en ze uitrolt nemen ze weer hun oorspronkelijke vorm aan. Daarbij zijn ze super sterk en gaan dus jaren mee. Van generatie op generatie. Uiteraard is er ook aan zandvormpjes en schepjes gedacht. Deze horen er natuurlijk bij. Ideaal buitenspeelgoed voor uren speelplezier in de zandbak of op het strand.

Strandvormpjes te gebruiken als cakevormpjes

Het voordeel van siliconen is dat het ook goed tegen hoge temperaturen kan. Iedereen heeft tegenwoordig thuis wel een siliconen taart- of cakevorm. Het leuke is dan ook dat de siliconen strandvormpjes van bijvoorbeeld Liewood ook perfect gebruikt kunnen worden voor het bakken van cakejes. Het is toch ontzettend gezellig om op een druilerige dag samen met je kind cakejes te bakken en hier de zandvormpjes voor te gebruiken. Zo heeft je strandsetje ook nog eens verschillende gebruiksmogelijkheden. De siliconen gebruikt voor deze mooie emmertjes en strandspeeltjes zijn uiteraard goed voor het milieu en de mens. Ze zijn namelijk niet giftig, Phthalate-vrij, BPA-vrij en PVC-vrij. Een duurzaam en eco-friendly alternatief voor de ouderwetste strandemmer, schepje en zandvormpjes. Nog een leuk weetje om het strandcirkeltje rond te maken. De grondstof van siliconen is, juist ja, zand.