Heb je net een nieuwe motor aangeschaft? Gaaf! Maar voor je de weg op kunt, is het belangrijk en verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Dit is gelukkig binnen een paar minuten al geregeld als je dit online doet. Online motor verzekeren is nog nooit zo makkelijk geweest. Tegenwoordig bestaan er namelijk ook allemaal websites waarop je verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken, zodat je weet dat je niet te veel premie betaalt. Echter is het belangrijker dat je goed kijkt waar je allemaal voor verzekerd bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als er iets gebeurt. Je denkt misschien; er gebeurt toch niks, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ga je graag voor een all risk motorverzekering?

All risk motorverzekering

Als je graag een all risk motorverzekering wil afsluiten, dan kan ook dit gemakkelijk online. Met een all-risk verzekering ben je in de meeste gevallen verzekerd, en zelfs is het mogelijk om deze verzekering nog verder uit te breiden als je dit wenst. Heb je bijvoorbeeld een motor met veel accessoires, waardoor de waarde van de motor relatief hoog is? Dan is het zeker belangrijk om de motor goed te verzekeren. Of maak je dagelijks lange afstanden? Ook dan is het handig om de juiste verzekering af te sluiten. Per verzekering krijg je vaak ook kortingen, waardoor je premie aanzienlijk omlaag kan gaan. Rij je bijvoorbeeld een aantal jaren schadevrij, dan kan de no-claim korting vaak oplopen tot wel 80%. Maar je ontvangt vaak ook een korting als je naast je motor, ook je auto verzekert bij hetzelfde bedrijf. Welke korting geldt er vaak nog meer bij een motorverzekering?

Winterstopkorting

Een korting die vaak geldt, is de winterstopkorting. In de winter wordt een motor vaak namelijk minder gebruikt, zeker als dit niet mogelijk is tijdens bepaalde weersomstandigheden. De winterstopkorting loopt meestal binnen een bepaalde periode, die vaak is van december tot maart. Het is dan vaak zo dat je een extra korting ontvangt van 10% op je jaarpremie. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, dus bekijk goed of de desbetreffende verzekeraar deze korting ook aanbiedt. Let er wel op dat je tijdens de winterstopkorting vaak niet meer all-risk bent verzekerd, maar alleen voor wettelijke aansprakelijkheid en voor een stallingsrisico. Kom je er niet helemaal uit welke verzekering je moet afsluiten? Neem dan contact op met een verzekeringsbedrijf, zodat ze je kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Veilig en verzekerd de weg op gaan is het allerbelangrijkste!