Steeds meer Nederlanders zijn gestart met het verzamelen van Funko pops. Dit zijn poppetjes die het uiterlijk hebben van bijvoorbeeld bekende personages uit films. Funko pops worden geproduceerd door een Amerikaans bedrijf en het is een rage die dus over is komen waaien uit de Verenigde staten. Funko pops zijn over het algemeen vrij goedkoop, maar van sommige Funko pops is een beperkte oplage beschikbaar terwijl er veel vraag naar is. Daarom worden Funko pops soms voor honderden tot duizenden euro’s verkocht. Als je wilt starten met het verzamelen van Funko pops, dan is dat een begrijpelijke keuze. Hier vind je meer informatie over hoe je kan beginnen met het verzamelen van Funko Pops. 

Funko Pops aanschaffen 

De eerste stap die je moet zetten als je Funko Pops wilt verzamelen, is natuurlijk het aanschaffen van verschillende Funko Pops. Je kan hiervoor onder andere terecht bij een speelgoedwinkel. Toch hebben deze winkels vaak maar een beperkte collectie aan Funko Pops in het assortiment. Daarom kiezen de meeste verzamelaars ervoor om Funko Pops zoals een Pokemon Funko Pop of een Harry Potter Funko Pop aan te schaffen bij Backtothetoys.com. Dit is de grootste en meest betrouwbare webwinkel van Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in het verkopen van action figures, Funko pops, maar ook Pokemon knuffels en andere soorten knuffels. Een van de voordelen van het bestellen van Funko Pops bij Backtothetoys.com is dat je je bestelling in de meeste gevallen de volgende werkdag al in huis hebt. Dat is voor Funko Pops liefhebbers erg fijn. Daarnaast ben je in veel gevallen goedkoper uit aangezien Backtothetoys.com zelf Funko Pops importeert uit de Verenigde Staten. 

Waar ga je de Funko Pops stallen?

Wanneer je start met het verzamelen van Funko Pops, is het belangrijk om na te denken over een plek waar je jouw verzameling wilt stallen. Dit is zeker niet belangrijk voor het begin, maar na enkele maanden tot jaren kun je een aardige verzameling hebben opgebouwd. Het is dan belangrijk dat je over een plek beschikt waar je deze veilig kunt opstallen. Veel mensen kiezen ervoor om hier een aparte kamer voor in te richten, maar niet iedereen beschikt over een extra kamer. Je zou er dan voor kunnen kiezen om boekenplanken aan de wanden op te hangen waar je de verzamelde Funko Pops neer kunt zetten. Mocht dit niet mogelijk zijn en je het puur als investering zien dan kun je ze ook in een doos opbergen.