Recentelijk ben ik verhuisd naar een nieuwe woning met heel veel ruimte. Zo veel ruimte zelfs, dat ik een nu extra kamer over heb. Dat is natuurlijk zeer goed nieuws, want dit betekent dat ik eindelijk mag gaan brainstormen voor de realisatie van mijn allergrootste fashiondroom: het bouwen van een custom walk-in closet! Fashionista’s, lees snel verder en lees alles over mijn wilde plannen in deze blogpost.

Een kastenruimte

Laten we beginnen bij de indeling van de ruimte. De kamer die momenteel leeg staat in mijn nieuwe huis is niet erg groot. Er zou een bed inpassen, maar dat is dan ook gelijk alles. Daarnaast heb ik een andere kamer in het huis al ingericht als kantoor en logeerruimte, dus is dit de uitgelezen plek om mijn droom waar te gaan maken. Al sinds ik heel klein was, droomde ik van een ruimte om al mijn kleding, schoenen en tassen te kunnen opbergen. En tentoonstellen natuurlijk! 

De ruimte waar ik de plannen voor ga opstellen is rechthoekig. Met een smal raam in de kortste wand en een deur in de hoek. Dit betekent dat ik kasten kan plaatsen in een U-vorm, langs maar liefst drie wanden. Mijn oog is gevallen op prachtige, luxueuze zwarte kasten welke tot het het plafond reiken. De kasten worden voorzien van ingebouwde verlichting en voor deze kasten laat ik glazen deuren plaatsen, zodat al mijn fashion items goed zichtbaar zijn. De kasten op de achterste wand worden voorzien van spiegeldeuren en in het midden van de ruimte komt een langgerekte, comfortabele ottoman te staan.

Veiligheid staat voorop

Ik ben nog lang niet op het niveau waar ik zou willen zijn, maar ik heb inmiddels al een aantal designertassen verzameld en ook een paar goede collectible kledingstukken. Daarom bereid ik mijn nieuwe inloopkast ook vast voor op wat er allemaal nog bij gaat komen in de toekomst. Natuurlijk wil ik dat al mijn waardevolle spullen wel veilig zijn opgeborgen. Door ze allemaal in één ruimte te bewaren, wordt het natuurlijk ook makkelijker voor inbrekers om ze buit te maken. Daarom heb ik besloten nu al direct een beveiligingscamera te laten verwerken in het ontwerp. Deze heb alvast besteld bij IPcam-shop.nl, een expert in beveiliging.

De realisatie

De plannen staan nu op papier, dus is het tijd voor de realisatie van dit project. Mijn droom inloopkast zal in fasen gerealiseerd worden. Zo heb ik nog even de tijd om flink te sparen voor dit project, maar natuurlijk ook om extra veel te shoppen om mijn nieuwe ruimte te vullen met prachtige kledingstukken, schoenen en tassen