Ben je een haartransplantatie aan het overwegen? Dan ben je niet de enige. Veel mannen en vrouwen hebben in de afgelopen jaren voor een dergelijke transplantatie gekozen. Op zich logisch, aangezien je met een haartransplantatie je gehele uitstraling kunt beïnvloeden. Tevens zijn er veel mensen die dankzij zo’n transplantatie afrekenen met een bepaald gevoel van onzekerheid.

Mocht je zelf ook een haartransplantatie overwegen, ben je mogelijk ongerust over de kosten. Om welke kosten het hierbij precies? Daar lees je hieronder meer over.

Kosten voor de behandeling

Bij een haartransplantatie hoef je eigenlijk maar met één soort kosten rekening te houden: de kosten voor de behandeling. Binnen deze kosten zijn ook het voortraject en de nazorg opgenomen. Van wat voor nazorg er precies sprake is, verschilt overigens van kliniek tot kliniek. Doe hier daarom goed navraag naar bij de verschillende klinieken.

Kosten afhankelijk van de techniek

Bij een haartransplantatie kan een specialist voor meerdere technieken kiezen. Zo kun je voor een FUE haartransplantatie kiezen, maar ook voor een FUT haartransplantatie. Het soort techniek waarvoor gekozen wordt, is bepalend voor het uiteindelijke kostenplaatje. Dit heeft onder meer te maken met de behandelingsduur; een FUE behandeling neemt meer tijd in beslag dan een FUT behandeling.

Kosten afhankelijk van de specialist

Wil je zo min mogelijk voor je haartransplantatie betalen? Dan is het advies om bij meerdere klinieken of specialisten een intakegesprek aan te gaan. Tijdens dit intakegesprek kun je meer te weten komen over de uiteindelijke kosten van de behandeling. Feit is dat elke kliniek haar eigen tarieven hanteert; de prijsverschillen kunnen behoorlijk fors zijn.

Wat kost een haartransplantatie gemiddeld?

Wat kost haartransplantatie? Het is een veelgehoorde vraag, maar het is ook een vraag waar géén eenduidig antwoord gegeven kan worden. De kosten voor een haartransplantatie zijn namelijk van tal van factoren afhankelijk. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, speelt onder meer de specialist en de techniek een cruciale rol.

Daarnaast speelt ook het soort behandeling nog een cruciale rol. Wil je bijvoorbeeld op je gehele hoofd nieuwe grafts laten plaatsen? Of wil je alleen iets aan je haarlijn of inhammen laten doen? Des te meer grafts er geplaatst moeten worden, des te hoger de kosten oplopen. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen, kun je het beste een intakegesprek bij een kliniek aan gaan. Tijdens dit gesprek hoort een specialist graag je wensen aan, waarna je een voorstel aangeboden krijgt. In dit voorstel zijn uiteraard ook de totale kosten verwerkt.