Ben je in het bezit van een goudbaar? Of ben je bij het opruimen gouden sieraden tegengekomen? Dan kun je besluiten om hier afstand van te doen. Niet iedereen is hier even happig op. Dit komt vooral doordat mensen weten dat goud veel geld waard kan zijn. De waarde kan de komende jaren alleen nog maar verder toenemen, waardoor je verkoop mogelijk (nog) niet ziet zitten. Toch moet je weten dat goud verkopen de nodige voordelen met zich meebrengt. Benieuwd wat de voordelen zijn? Wij zetten er hier een aantal op een rijtje.

1. Je hebt contant geld beschikbaar

Een eerste voordeel van goud verkopen is dat je direct contant geld beschikbaar hebt. Althans, wel als je het edelmetaal aan een betrouwbare partij verkoopt. Sommige mensen bieden goud te koop aan op een website voor tweedehands spullen of sociale media, maar dit heeft niet de voorkeur. Je weet immers nooit met wat voor een mensen je te maken krijgt. Omdat goud een kostbaar goed is, bestaat de kans dat je opgelicht wordt. Verkoop jouw goud ook nooit aan bedrijven die je vragen om het op te sturen. De kans is dan namelijk groot dat je nooit het geld ontvangt voor jouw goud. Richt je liever tot een goudexpert waar je fysiek langs kunt gaan.

Omdat we steeds minder met contant geld betalen, zie je dit mogelijk niet als een voordeel van goud verkopen. Als je binnenkort een grote uitgave moet doen, is het wel degelijk handig om over een groot bedrag in contanten te beschikken. Op jouw bankrekening zie je namelijk niets terug van de uitgave die je gedaan hebt. Is jouw goud veel geld waard? Dan vind je het mogelijk niet prettig om het bedrag contant te ontvangen. Gelukkig kun je bij veel goudexperts het bedrag ook op jouw rekening laten storten.

2. Je kunt jouw wensen in vervulling laten gaan

Je verkoopt jouw goud niet alleen maar omdat je dan over een (groot) bedrag in contanten beschikt. Nee, want je kunt jouw wensen namelijk ook in vervulling laten gaan door goud te verkopen. Zo kun je het geld gebruiken om jouw huis op te knappen. Je kunt er bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer van kopen. Daarnaast kun je het geld gebruiken om eens lekker op vakantie te gaan met jouw gezin. Droom je er al jarenlang van om een eigen motor of boot te kopen? Dan kan goud inleveren je helpen om deze droom uit te laten komen.

3. Je hebt minder waardevolle spullen in huis liggen

De meeste mensen verkopen goud omdat dit hen een leuk geldbedrag oplevert. Toch is dit niet het enige voordeel van goud verkopen. Je hebt namelijk ook minder waardevolle spullen in huis liggen als je goud verkoopt. Mocht er ingebroken worden, dan valt er voor inbrekers minder te halen. Hierdoor keren ze jouw woning mogelijk snel weer de rug toe. Als ze weten dat er weinig tot niets te halen valt, laten ze jouw huis mogelijk wel links liggen.