Het voorjaar komt er weer aan dus dit is dé tijd om te beginnen met het pootten van bloembollen. Voorjaarsbloemen zien er prachtig uit en ruiken daarnaast heerlijk. Om alvast in de voorjaarsstemming te komen, kan je voorjaarsbollen al van september tot december planten. Deze hebben de winterse kou nodig om tot bloei te komen. Hierbij kan je denken aan de hyacint, of de narcis. Als je deze ziet, dan weet je het: het voorjaar komt er weer aan! Er zijn lente- en zomerbollen. De zomerbollen dien je te planten in het voorjaar. Deze komen dan snel tot bloei in de zomer.

Welke soorten bloemenbollen zijn er?

Wanneer je bloembollen gaat aanschaffen, let er dan op wat voor soort bloem het is. Ze zijn te verdelen in éénjarig, meerjarig of verwilderingsbloemen. Er zijn bloemen die maar één jaar op zijn mooist bloemen. Deze bloemen hebben vaak felle kleuren en zijn hierdoor erg populair. Na het eerste jaar vervagen de kleuren en krijgen ze minder kleuren. Meerjarige bloemen hoef je maar éénmalig te planten en komen ieder jaar weer in bloei. De verwilderingsbloemen komen ook ieder jaar terug, maar bloeien ieder jaar steeds mooier en meer. Met het voorjaar in aankomst, zetten we twee zomerbloemen in het zonnetje: de Dahlia en de leliebol.

De Dahlia, een tijdloze klassieker

De Dahlia doet je wellicht denken aan grootmoeders tuin, maar dit laat maar zien wat een tijdloze klassieker dit is. Met een bolvormige grote bloem die mooi symmetrisch is, is de Dahlia een prachtige aanvulling in je tuin. De bloem komt oorspronkelijk uit Mexico en is nog steeds de nationale bloem van het land. De Dahlia is in talloze verschillende kleuren en soorten te verkrijgen. Zo kan je precies kiezen wat bij jouw smaak en tuin past. Ga je bijvoorbeeld voor de grote romantische ‘Café au lait’ Dahlia met zachtroze kleur? Of is de opvallende oranje ‘Cactus Orange’ Dahlia meer jouw stijl?

De lelie, een bijzondere verschijning in elke tuin

Leliebollen geven je tuin een exotische uitstraling. Deze prachtige plant is ook gemakkelijk te combineren met andere tuinplanten en zorgen voor een romantische uitstraling. Ze zijn in veel verschillende kleuren te krijgen en ruiken daarnaast heerlijk. De lelies kunnen van november tot maart geplant worden en bloeien in de zomer. Hoe eerder de lelie bollen geplant worden, hoe sneller je ervan kan genieten! Ze bloeien vanaf juli tot september. Deze bloem is ook gemakkelijk te combineren met andere planten en verschillende tuinen. Wanneer je deze bol éénmaal geplant hebt, heb je er geen omkijken meer naar. Wanneer je bloembollen gaat kopen, let dan goed op wanneer ze geplant kunnen worden en wanneer ze zullen bloeien. Ook is het van belang om te weten of ze veel licht nodig hebben of niet. Aangezien de bollen seizoensgebonden zijn, kan je ze niet het gehele jaar door verkrijgen. Je kan ze het beste dan ook direct planten wanneer je ze aanschaft. Je kunt ze gemakkelijk online bestellen of een kijkje nemen bij het tuincentrum bij jou in de buurt. Fleur je tuin deze lente en zomer op met deze prachtige bloembollen!