De zomer staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: heerlijk lang tafelen, buiten in de zon zitten en genieten van het warme weer. Vaak wil je in het begin van het nieuwe seizoen iets veranderen aan de tuin. Het kan zijn dat je enkel nieuwe plantjes wil plaatsen of de loungeset van de ene hoek naar de andere hoek wil verplaatsen. Maar als je echt groot wil uitpakken, dan kies je ervoor om een mooi nieuw aspect aan je tuin toe te voegen, zoals een overkapping of een nieuw zonneterras.

In het laatste geval ben je op de juiste plek bij dit blog. Hier wordt namelijk alles wat te maken heeft met het groots aanpakken van de tuin helemaal voor jou toegelicht. Van tips tot handige adviezen, alles komt voorbij!

Maak voordat je gaat verbouwen een planning

Gestructureerd werken heeft zo zijn voordelen, vooral als je bedenkt dat deze planning het gehele proces aangehouden kan worden. Neem hierin alles mee waarvan jij denkt dat het nodig is om aan te denken. Het complete plan, van A tot Z. Werk ook de te maken stappen uit in deze planning, zo weet je welke stappen essentieel zijn voor het volbrengen van de gehele planning en kan je gedurende het proces nog bijsturen.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van een graafmelding. Een Klic melding doen zorgt ervoor dat jij weet waar er kabels, leidingen en andere dingen in de grond liggen waarvan het niet de bedoeling is dat ze stuk gaan. een handige tip van mij: doe de graafmelding via de Klic App. Hier heb je namelijk alle belangrijke informatie voor het afgraven van de tuin op één plek, die altijd toegankelijk is via je telefoon, tablet of laptop.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Aan de slag/het uitvoeren van het project

Nadat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen en je zeker weet dat je er klaar voor bent om de handen uit de mouwen te steken kan het grote werk beginnen. Let bij het afgraven van de grond erop dat je de bovenste laag aarde verwijdert, maar de laag met zand laat zitten. Zodra je deze laag gaat aanboren, dan zal alles wat je erin plaatst qua fundering eerder wegzakken na zware regenval, mits je niet de juiste materialen gebruikt. Laat je dus altijd goed informeren door professionals wanneer je zelf iets gaat doen in de tuin.

Hopelijk heb je iets aan dit blog. Succes met het volbrengen van je project!