Misschien ben je al in de 30, en heb je inmiddels een baan, maar merk je dat je meer uit het leven wil halen. Misschien heb je wel interesses op het gebied van rechten, culturele antropologie of talen. In dat geval kun je ervoor kiezen om een deeltijdstudie te volgen. Je volgt dan niet vijf dagen in de week les, maar slechts enkele dagdelen. Je kunt dit ook prima naast je werk doen. Het kan dus een manier zijn om je te laten bijscholen. Of misschien wil je wel een heel andere baan in de toekomst, in dat geval kun je je middels een leuke deeltijdstudie dus ook volledig laten omscholen. Daar ben je nooit te oud voor! Maar een deeltijdstudie kost natuurlijk geld, en als je de 20 al ver voorbij bent krijg je geen studiefinanciering meer. In deze blog krijg je wat tips hoe je toch jouw deeltijdstudie kunt financieren! 

Hoe leen je geld voor een deeltijdstudie?

Voor een deeltijdstudie kun je eventueel een lening afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld, in bepaalde gevallen, geld lenen voor een deeltijdstudie middels het 'Levenlanglerenkrediet'. Daar zitten wel enkele voorwaarden aan vast. Zo moet je een opleiding die erkend is volgen aan het hbo of de universiteit, en moet je jonger dan 56 jaar zijn. Ook dient je collegegeld niet door iemand anders, of door een andere instantie vergoed te worden. Ook is er bijvoorbeeld de optie geld te lenen via een doorlopend krediet, dit is een lening die flexibel is. Daarbij kun je zelf bepalen wanneer en hoeveel je opneemt. Uiteraard betaal je dan wel rente. Op internet kun je trouwens de beste deals vinden als je geld wil lenen, daar kun je ook zien waar je de lening kunt afsluiten, met daarbij de laagste rente. Zo maak je de beste keuze. Dat is superhandig, zo betaal je ook niet teveel terug. 

Een persoonlijke lening afsluiten voor een deeltijdstudie

Als je alle aanbieders van persoonlijke leningen hebt vergeleken ga je de lening afsluiten. Zorg ervoor dat je precies weet hoeveel je in totaal wilt lenen. Dit bedrag krijg je bij een persoonlijke lening in één keer uitbetaald. Zet het geld dus meteen opzij voor het beoogde doel! Het is ook handig dat je zeker weet dat je het uiteindelijk terug kunt betalen. Zorg er ook echt voor dat je zeker weet dat de partij waar je de lening afsluit betrouwbaar is door je goed te oriënteren middels vergelijkingssites op internet en eventueel te informeren bij anderen. Wanneer je de lening afsluit onderteken je een offerte en stuur je deze naar de desbetreffende instantie. Je moet dan ook altijd een kopie van je ID meesturen, en tevens een bankafschrift, loonstrookje en indien je al leningen hebt lopen, moet je daar ook de afschriften van meesturen. Bij zo'n lening kies je zelf de looptijd: dit ligt tussen de 12 en 180 maanden en elke maand betaal je een vast bedrag af. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening kun je tussen de 5.000 en 75.000 euro lenen.