Vrijwel niemand vind het leuk om ouder te worden. Oké, zo tot je 25e is het elke verjaardag weer een feestje, maar zodra die gevreesde 30 dichterbij komt het vaak toch hard binnen dat je toch echt ouder wordt. Goed, aan dat getal kunnen we niets doen. Maar we weten ook, leeftijd is slechts een getal. We zijn namelijk zo oud zoals we ons voelen. Maar hoe we ons voelen is ook mede afhankelijk van hoe we eruit zien. Natuurlijk voelt het goed als iemand je een paar jaar jonger schat en je nog steeds je legitimatie moet laten zien om een biertje te kopen in de supermarkt. Hoewel we vaker vrouwen horen over “ouder worden”, hebben mannen er soms net zoveel moeite mee. In deze blog lees je drie tips voor mannen om er jonger uit te zien.

 

Goede verzorging

Het is een inkoppertje, maar goede verzorging doet wonderen. Geen zin in een kast vol met verschillende crèmes? Begin gewoon eens bij een goede nachtrust. Wist je dat veel tekenen van ouderdom komen door slaaptekort? En daarmee bedoelen we natuurlijk niet die ene nacht dat je het licht uit moest doen in de kroeg, maar op de lange termijn houdt genoeg slaap je gezicht jong. Tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht wordt aangeraden. Mocht je toch opstaan met een paar diepe kringen onder je ogen, smeer dan een verzorgende oogcrème op. Nog een inkoppertje, maar niet minder waar: houdt je in wat betreft alcohol, roken, suikers en zon. Deze factoren hebben echt een onwijs slechte invloed op je huid en daarmee je uitstraling.

 

Blijf bewegen

Ongeacht je leeftijd is het altijd goed om te blijven bewegen. Je doel hoeft niet perse een afgetraind lichaam of een paar kilootjes minder zijn. Je lichaam heeft beweging nodig. Dus zit jij heel de dag op kantoor, sluit de dag dan af met een uurtje in de sportschool. Kun je maar moeilijk je draai vinden in de sportschool? Denk dan eens aan een teamsport, zoals voetbal.

 

Zorg goed voor je haar

Ouder worden heeft ook gevolgen voor je haar. Je haar wordt grijs of valt uit. Houdt je haar kort en ga voor een klassiek kapsel. Hierdoor valt het minder op dat je nog maar weinig haar hebt. Of verf jouw grijze lokken in een kleur die dicht bij je eigen haarkleur zit. Vind je het nu erg vervelend dat je haar uitvalt? Dan zou een Haartransplantatie een goede oplossing zijn. Laat je goed informeren over de mogelijkheden, prijs en behandeling. Het duurt met een haartransplantatie even voordat het resultaat zichtbaar is, maar zodra dat is gebeurd ben jij van jouw onzekerheid af geholpen en kom je met een jonge look voor de dag.