Wanneer je kinderen hebt, of gewoon zelf dol bent op pretparken, dan is het bezoeken van pretparken Nederland zeker leuk. In Nederland zijn veel verschillende pretparken, maar welke zijn de moeite waard om te bezoeken?

Bezoek de Efteling

Een van Nederlands oudste en meest bekende pretparken is natuurlijk de Efteling. Dit pretpark, of eigenlijk sprookjespark, is de moeite waard voor jong en oud. Wanneer de Efteling open is, kun je uiteraard tegen betaling het pretpark in. Om er het meeste uit te halen is een bezoek van een volledige dag wel aan te raden. Mocht één dag niet genoeg zijn, dan kun je er altijd voor kiezen om er zelfs te overnachten. Binnen in het hotel zijn er voor kinderen activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een speurtocht of een ontmoeting met prins Pardoes! Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat je bij een boeking van minimaal 4 maanden van tevoren 15% korting krijgt. 

Wanneer een pretpark bezoeken?

Wanneer je pretparken in Nederland gaat bezoeken dan kun je dit het hele jaar doen. De pretparken liggen verspreid over het land maar soms zijn ze gewoon de moeite waard om in de auto te stappen en er een stukje voor te rijden. Kijk wel even wanneer bijvoorbeeld de Efteling open is, want je wil niet na een rit van een paar uur voor een dichte deur staan. Naast de normale openingstijden van de Efteling zijn er speciale thema's. Tijdens zo'n themaperiode is het nóg leuker om de Efteling te bezoeken, denk bijvoorbeeld aan de Winter Efteling. Andere pretparken in Nederland doen dit ook. Zo kun je bij Walibi in Flevoland tijdens de Halloween periode 's avonds terecht om te griezelen. 

Welke pretparken zijn er nog meer?

Naast de Efteling staat Walibi op de tweede plek als meest bekende pretpark. Een tijdje geleden hadden ze de naam veranderd naar Six Flags, maar de vertrouwde naam Walibi is nu weer terug. Andere pretparken in Nederland die het bezoeken waard zijn, zijn: Julianatoren, Hellendoorn en Duinrell. Met al deze verschillende pretparken is er voor ieder wat wils. Zo kun je voor de spanning naar Walibi gaan, de zwemmers kunnen terecht in het Tikibad in Duinrell en voor de echte avonturiers is Hellendoorn ideaal. 

Waarom een pretpark bezoeken?

Heel simpel gezegd, het is gewoon leuk! Je kunt er met je vrienden en familie heen, en zelfs met je collega's is dit een geweldig uitje. Schreeuwen in achtbanen, slenteren door het park en smullen van het lekkere eten. Soms lijkt het alsof het voor volwassenen verboden is om speels te zijn. In een pretpark hoef je je daar geen zorgen om te maken, daar kun je het kind in jou volledig loslaten.