Bierglazen kopen is natuurlijk een lastig proces omdat voor de meeste soorten bier weer een ander glas gebruikt wordt. Dit maakt het lastig om de beste bierglazen te vinden. Speciaal bieren hebben soms een bijbehorend glas. En sommige bieren worden eigenlijk nooit uit een glas gedronken. Daarom kun je hier precies vinden wat je moet weten over bierglazen. Ook kun je hier vinden welk glas waarvoor geschikt is. Daarom is het goed om nog even verder te lezen. 

Waarvoor zijn bierglazen?

Bierglazen zijn natuurlijk bedoeld om bier uit te drinken, maar dit is natuurlijk niet de enige reden want je kunt het ook uit een flesje drinken. Veel bierglazen zijn bedoeld om bier bruisend te houden zodat het langer gedronken kan worden. Vaak is dit geen probleem, maar voor mensen die echt van hun biertje willen genieten wel, ook is het natuurlijk nodig voor in de horeca omdat je geen bier kan tappen zonder glazen. Elk bierglas heeft weer een andere functie of een eigenschap. Daarom komen speciaal bieren vaak met een glas zodat ze altijd uit een geschikt glas gedronken kunnen worden. Ook zijn er natuurlijk verschillende formaten van bierglazen zoals de standaard glazen voor 33 centiliter, maar ook halve en hele liter glazen. Deze vind je vaker in cafés en andere horeca vestigingen. 

Soorten bierglazen die je kunt kiezen

Er zijn een aantal soorten bierglazen, zoals het vaasje en het fluitje. Dit zijn de rechte glazen die je meestal in een café krijgt. Dat zijn dus gewoon standaard glazen die bij de tap gebruikt worden. Ook heb je natuurlijk de tulp bierglazen. Die houden je bier beter bruisend. Hier zijn ze voor ontworpen en deze glazen komen vaak met speciaal bier als een extraatje mee. Ook zijn deze glazen natuurlijk gewoon handig om thuis te hebben als je een keertje een speciaal biertje meeneemt van de winkel. Want hoewel er vaak een glas met speciaal bier komt, kun je ze natuurlijk ook los kopen. Daarnaast is een keer een glas kopen en daarna speciaalbier kopen ook goedkoper dan iedere keer bier met glazen kopen. 

Welke bierglazen worden het meeste gebruikt?

De bierglazen die het meest gebruikt worden, zijn vaasjes en fluitjes. Deze glazen zijn echt bedoeld voor pils. Sommige mensen noemen het ook lager bier. De glazen worden dus zoveel gebruikt omdat ze gebruikt worden bij het drinken van het meest gedronken bier. Natuurlijk worden glazen voor speciaal bier ook veel gebruikt, maar speciaalbier is, zoals de naam ook al zegt, voor speciale gelegenheden en wordt dus ook minder gedronken.