Een woningontruiming is, zoals de naam al weggeeft, een ontruiming van een woning. Dit is echter anders dan als jij zelf je woning leeg zou gaan halen. Deze manier van ontruimen is een grondige manier die je kunt laten doen wanneer iets opgeleverd dient te worden. Dit is voornamelijk handig als jij een huurwoning hebt die aan een woningcorporatie opgeleverd moet worden. Ook kun je ervoor kiezen om dit te doen wanneer iemand is overleden en het huis verkocht moet worden. Er zal in dit geval door het bedrijf dat je inhuurt een checklist worden afgegaan om alles gereed te maken voor de oplevering.

 

Het ontruimen van een koopwoning

Net zoals bij huurwoningen is het ook voor koopwoning belangrijk dat deze goed schoon worden gemaakt bij het opleveren. Het is wel zo netjes om alles schoon achter te laten en zelf alles opruimen is vaak een hoop werk. De kans is groot dat je hier geen tijd voor hebt en wanneer je je woning laat ontruimen, zullen er vaak meerdere mensen aan gaan werken. Wel is het bij een huis ontruimen belangrijk dat je van tevoren afspraken maakt over de spullen die niet weg mogen. Wanneer jij niet doorgeeft wat er bewaard moet blijven, zal namelijk alles worden weggegooid. De prijs van een ontruiming is van verschillende factoren afhankelijk. Zo zal een woningontruiming Rotterdam waarschijnlijk niet hetzelfde kosten als een woningontruiming in Groningen. Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met de grootte van het huis en de hoeveelheid spullen die er nog in het huis ligt. Je zult over het algemeen betalen voor de tijd die het kost om het huis te ontruimen. Wanneer het langer duurt, zul je dus meer gaan betalen.

 

Ontruiming van een huis met gevaarlijke stoffen

Ook wanneer er iets van een gevaarlijke stof is aangetroffen in je woning, is het mogelijk om een woningontruiming te laten doen. Als dit het geval is, zal er met een specialistische aanpak te werk worden gegaan. De woning zal grondig worden schoongemaakt en de spullen die in het huis staan, zullen allemaal worden weggegooid. Zeker bij stoffen als asbest is het belangrijk dat je een bedrijf laat komen dat gespecialiseerd is in het verwijderen en opruimen van dit soort stoffen. Zo voorkom je dat er mensen ziek worden, of misschien zelfs erger. Ook kan het zo zijn dat er een gasaansluiting is die voor gevaar zorgt. Ook in dit geval is het belangrijk om naar een expert te gaan.