Veel mensen stellen het onderzoeken van hun huidige zorgverzekering het liefst zo lang mogelijk uit. Ze zien ertegenop om uren kwijt te zijn met het bepalen of de verzekering nog wel voldoet, en of er geen betere opties zijn. Terwijl dat vroeger inderdaad het geval kon zijn, werkt dat tegenwoordig compleet anders. Je kunt er namelijk al binnen een paar minuten achter komen of het pakket nog wel passend is. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van de online keuzehulp, te vinden op onder andere de website van de verzekeraar Univé. Hiermee is zelfs de aanbevolen zorgverzekering afsluiten zo gepiept.

Deze basisverzekering moet je minimaal hebben afgesloten

Ben je net 18 jaar geworden en dien je voor het eerst een zorgverzekering af te sluiten, dan hoef je er geen complete studie van te maken om dit voor elkaar te krijgen. Het belangrijkste is dat je voor jezelf een goede inschatting kunt maken van de te verwachten zorgkosten voor komend jaar. Ben je zo gezond als een vis en heb je nog nooit de huisarts van dichtbij gezien, dan is het goed mogelijk dat je genoeg hebt aan de basisverzekering Univé Zorg Select. Dit is het meest voordelige pakket, dat bestaat uit een kleine selectie van gecontracteerde zorgaanbieders. Mocht je dus zorg nodig hebben voor volgend jaar, dan is het extra belangrijk om goed te checken waar je precies terechtkunt. Het is overigens wel mogelijk om een behandeling af te nemen bij een niet-gecontracteerde partij, maar dan ontvang je geen 100% vergoeding.

Selecteer op vergoedingspercentage

Vind je het juist superbelangrijk dat je niet beperkt wordt qua aantal zorgaanbieders, dan zijn er nog 3 andere opties over. Dit zijn de basisverzekering Zorg Basis, Zorg Geregeld en Zorg Uitgebreid. Deze pakketten verschillen hoofdzakelijk op het gebied van het vergoedingspercentage voor niet-gecontracteerde zorg. Dit loopt uiteen van 70% tot en met 100%. Zorg Uitgebreid is het pakket dat optimale vrijheid biedt en tevens de enige optie is die een vrije keuze voor apotheek aan te bieden heeft. Wel betaal je voor dit pakket de hoogste maandpremie, die een paar tientjes verschilt met het minimale af te nemen basiszorgpakket. Aan de andere kant kan dit pakket juist voordeliger voor je uitpakken indien je verwacht veel zorg af te moeten nemen.

Zo achterhaal je de beste ziektekosten verzekering Univé

Het is belangrijk dat je in elk geval een basispakket ziektekosten verzekering Univé hebt. Optioneel kun je dan nog kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen, zoals op het gebied van tandzorg of alternatieve zorg. Of een aanvullende verzekering voor jou kan lonen, dan is eveneens eenvoudig uit te pluizen. Doe bijvoorbeeld eens de Zorgcheck op de website van Univé. Deze geeft je binnen 3 minuten de antwoorden die je zoekt, met de aanbevolen basiszorgverzekering en eventuele aanvullende verzekering(en). Ook zie je gelijk in beeld wat het totale bedrag aan premie is dat het complete pakket je per maand kost. Mocht je hierover vragen hebben, dan kun je altijd nog telefonisch contact leggen met de klantenservice.