Moleskine is wereldwijd een bekend merk als het gaat om notitieboekjes. Sinds 2017 bieden ze ook een Smart Writing Set aan en dat is zonder meer een topproduct. De set bestaat uit een papieren notebook (Paper Tablet), een aluminium pen (Pen+) en een mobiele app. De combinatie van deze drie zorgt ervoor dat je in een handomdraai al je notities en tekeningen digitaliseert.

Hoe werkt het?

De Paper Tablet gebruikt NCode™ -technologie, waarmee de Pen+ kan herkennen waar hij zich bevindt in de notebook. De pen heeft een verborgen camera, die de data via Bluetooth naar de app doorstuurt. De app brengt alle notities die je op papier maakt in realtime over naar je scherm. Zo kan je deze digitaliseren, bewerken, organiseren en indelen. Als je op de envelop pictogram klikt, kan je de pagina meteen delen als pdf, tekst of SVG-bestand.

Specificaties

• The Smart Writing set bestaat uit notebook van papier, een pen van aluminium en een mobiele app. • De Paper Tablet ziet er door zijn afgeronde pagina’s eerder uit als een digitale tablet. • Het papier is speciaal ontworpen om te werken met de Pen+. • De pagina’s van de Paper Tablet hebben een onzichtbare grid. Zo weet de app waar de Pen+ zich bevindt. • De Paper Tablet heeft een afmeting van 13 x 21 cm (A5) en heeft 173 pagina’s. Natuurlijk zijn de Paper Tablets ook los verkrijgbaar.

De Pen+

Wat erg prettig is, is dat de Pen+ gebruik maakt van standaard inktpatronen voor vulpennen. Dit maakt het bijvullen niet enkel makkelijk, maar ook goedkoop. De pen heeft een LED-lampje, waarmee de status voor opladen en synchroniseren wordt aangegeven. Het is ook via deze sensor dat je pen kan bijhouden waar je aan het schrijven bent. Via een USB-poort kan je de pen opladen, een opgeladen Pen+ kan zo’n 5 uur mee. Hoewel de Pen+ in samenwerking met de app zorgt voor realtime beelden, hoef je geen smartphone in de buurt te hebben: de slimme pen heeft genoeg geheugen voor zo’n 1.000 pagina’s.

De Moleskine Notes-app

De app is verkrijgbaar voor Android en iOS en is makkelijk in gebruik. Hij heeft ook de nodige functies. De belangrijkste is wellicht om handgeschreven tekst om te zetten naar digitale woorden. Hierin is de app overigens verbazingwekkend accuraat. Daarnaast kan je het bestand in verschillende formaten opslaan en versturen.