Omdat iedereen een mobiele telefoon heeft kunnen wij ondertussen overal foto’s van maken. Toch is het zelden dat ik een foto daadwerkelijk uitprint. Eigenlijk is dit best wel zonde, want wij kunnen heel snel, de leukste momenten vastleggen. Je hebt nu zelfs kleine printers die gemakkelijk in je rugzak passen. Ik heb daarom een nieuw doel gesteld, en dat is om meer foto’s uit te printen. Dat betekent wel dat ik meer fotolijsten moet kopen, en dat is nog niet zo gemakkelijk. Allereerst moet je natuurlijk het juiste formaat kopen, maar dan heb je vervolgens nog zeeën aan keuzes. Ook is het ontzettend lastig om online de juiste fotolijsten te vinden. Ik blijf toch een persoon die graag het materiaal wilt voelen en de kleur in levende lijven wil zien. Gelukkig is laatst dicht bij mij in de buurt een lijstentoko opengegaan. En omdat ik nu ook geen afspraak meer hoef te maken ben ik daar eventjes langs gegaan.

 

De keuze is reuze

Zoals ik al zei is het erg lastig om de juiste keuze te maken voor een fotolijst. Gelukkig konden ze mij bij de lijstentoko goed bij helpen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een fotolijst 50×70, dat is dus een fotolijst met die 50 bij 70 centimeter groot is, is ongeveer het grootste lijstje wat ik kan kopen. Hierbij houd ik dus rekening met de kwaliteit van mijn camera. In de lijstentoko is mij namelijk verteld dat als je groter dat groter dan een fotolijst van 50×70 niet meer geschikt is voor foto’s van mobiele camera’s. Ook is het belangrijk om een neutrale kleur te kiezen. Een witte, grijze of zwarte fotolijst is altijd goed. Dan maakt het namelijk ook niet uit hoe je huis in de toekomst gaat veranderen, deze fotolijsten passen altijd wel in je interieur.

 

Een geslaagde aankoop

Om mij aan mijn belofte te houden heb ik meteen 5 50×70 fotolijsten gekocht. Dat helpt enorm om daadwerkelijk ook de foto’s uit te printen. Ik weet al 2 foto’s die ik wil gaan inlijsten. De andere moet ik waarschijnlijk nog nemen. Maar dat gebeurt vanzelf. Ik heb er al het vertrouwen in dat ik mijn fotolijsten vol ga krijgen. Zeker als straks de wereld nog een stukje extra opengaat. Er moeten natuurlijk wel leuke dingen zijn om te fotograferen. Maar één ding is zeker, mijn lijstentoko zorgt ervoor dat ik nooit zonder fotolijst 50×70 kom te zitten.