De opendagen op scholen zijn ontzettend belangrijk, omdat dit de mogelijkheid is om aan aankomende studenten te laten zien hoe alles gaat op deze school. Je wil natuurlijk graag een goede indruk maken bij alle bezoekers en om deze reden moet een opendag dan ook erg goed geregeld zijn. Als dingen niet goed lopen of mensen kunnen bepaalde lokalen niet vinden, dan leidt dit tot irritatie en dat kan dan weer zorgen voor een slechte indruk. Je wil graag dat zoveel mogelijk bezoekers aan het eind van de dag met veel informatie en een goed gevoel weggaan, omdat de kans dan het grootst is dat deze mensen ervoor kiezen om te komen studeren op jouw school. Alleen hoe kun je er nou voor zorgen dat een opendag een groot succes wordt?

Laat duidelijk de studies zien die er zijn

Als eerst is het mega belangrijk om ervoor te zorgen dat de bezoekers zoveel mogelijk informatie krijgen over de studies die er op deze school zijn. Zorg dus dat je alle studies duidelijk laat zien en zorg ook dat mensen hier meer over te weten kunnen komen. Dit kun je doen in de vorm van korte presentaties, maar je kun ook gewoon in gesprek gaan met bezoekers die komen. Probeer in ieder geval creatief te zijn, zodat mensen deze school niet snel zullen vergeten. Regel ook dat er meer dan genoeg mensen zijn die vragen van bezoekers kunnen beantwoorden.

Zorg voor een mooie aankleding

Een eerste indruk is belangrijk en daarom moet je niet alleen goede informatie vertellen, maar alles moet er ook nog eens heel goed uitzien. De school moet schoon zijn en het is ook zeker aan te raden om alles leuk te bekleden. Voor de aankleding is het handig om contact op te nemen met een drukbedrijf. Zo kun je verschillende spullen uniek laten bedrukken, zodat het echt past bij de school. Je kunt posters laten bedrukken, maar ook pennen en nog veel meer.

Regel hapjes en drankjes

Als laatst is het ook belangrijk om voor voldoende hapjes en drankjes te zorgen. Mensen worden al snel erg enthousiast als ze eten en drinken aangeboden krijgen. Dit zorgt voor een goede indruk en dat is altijd handig. Denk dus goed na over drinken en eten dat je aan de bezoekers kunt geven. Denk hierbij ook na over mogelijk allergieën die bezoekers kunnen hebben. Denk al alle bovenstaande dingen en zorg ervoor dat de opendag een groot succes gaat worden!