Tijdrovende bezigheden als het verwerken van orders, het uitgaan van bestellingen en het afleveren bij de opdrachtgevers? Dat is nu verleden tijd! fulfilment is dé oplossing voor bedrijven die hun handen vol hebben aan andere zaken. Maar wat is fulfilment precies? Waarom uitbesteden aan hubbel den haag? En wat zijn de voordelen hiervan? Lees hier alles over in onze blogpost!

Wat is fulfilment?

Uitbesteden van logistiek is niets nieuws. De term fulfilment komt echter steeds vaker voorbij in de wereld van e-commerce. Maar wat houdt het eigenlijk in? Fulfilment is het uitbesteden van de gehele backoffice en/of logistieke werkzaamheden die nodig zijn om jouw product(en) bij de consument te krijgen. Dit kan gaan om taken als het verwerken van orders, maar ook het uitschrijven van labels, inscannen van barcodes en het pakken van orders. Natuurlijk is iedere ondernemer bekend met deze taken, maar waarom zou je ze uitbesteden?

Waarom uitbesteden?

Wanneer e-commerce steeds groter wordt, neemt ook het aantal orders toe. Dit is natuurlijk erg fijn voor de omzet, maar kan ook snel tot problemen leiden. Als jij of iemand in jouw bedrijf elke order moet verwerken, inscannen en verzendklaar moet maken, kan dit erg tijdrovend zijn. Het uitbesteden van deze werkzaamheden is dan een slimme oplossing! Op die manier hebben jullie meer tijd voor andere taken en kunnen jullie je richten op de groei van het bedrijf.

De voordelen

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen te noemen als het gaat om fulfilment. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:

– Efficiënter werken: door de taken uit te besteden, kunnen jullie efficiënter werken. Dit leidt weer tot een hogere omzet en winst!

– Kostenbesparend: het uitbesteden van logistieke werkzaamheden kan erg kostenbesparend zijn. Je hoeft namelijk geen extra personeel in te schakelen en je hebt minder overheadkosten.

– Snellere levertijden: door deze werkzaamheden uit te besteden, kun je ervoor zorgen dat de levertijden aanzienlijk verkorten. Dit is natuurlijk erg fijn voor de klant!

Hoe veel kost uitbesteden?

Uitbesteden is natuurlijk niet gratis. De kosten hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal orders dat je per maand hebt en de grootte van de orders. Ook de wensen die je hebt voor jouw fulfilmentpartner spelen hierbij een rol. Denk bijvoorbeeld aan speciale verpakkingen of extra service naar jouw klanten toe.

Het uitbesteden van logistieke werkzaamheden is dus een slimme oplossing voor bedrijven die hun handen vol hebben aan andere zaken. Door deze taken uit te besteden, kunnen jullie efficiënter werken en je kunt je richten op de groei van het bedrijf.