Wanneer het over populaire planten gaat in Nederland is de Strelitzia toch wel een van de planten waar je het eerste aan zult denken. Er is een grote hoeveelheid planten beschikbaar, maar er zijn er maar weinig die binnen ook goed kunnen overleven. De Strelitzia is een binnenplant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika afkomstig is. Deze plant heeft ondertussen meerdere soorten die worden verkocht en geteeld in Nederland. Op dit moment zijn de Strelitzia Nicolai en de Strelitzia Reginae de meest bekende soorten. De Reginae is een variant die haar naam te danken heeft aan de vreemde vormen van de bladeren en de mooie kleur bloemen.

 

Alles wat je moet weten over Strelitzia planten

De Strelitzia plant kan in de natuur tot maar liefst 10 meter groot worden en heeft grote donkergroene bladeren. Bladeren van deze grote varianten kunnen tot maar liefst 2 meter groot worden. Dit wil je natuurlijk niet in je woonkamer hebben staan. Gelukkig zijn er vandaag de dag een hoop varianten van de plant die erg geschikt zijn voor in huis. De bladeren van deze plant vangen in de natuur een hoop wind en scheuren daardoor vaak in. Dit heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat de bladeren van onder andere de monstera erg bijzondere vormen hebben aangenomen. Dit maakt de plant wel een echte eyecatcher en dus ideaal voor als je nog op zoek bent naar een plant voor in de woonkamer.

 

Het verzorgen van de Strelitzia

De Strelitzia is een plant die net zoals vele andere binnenplanten voldoende heeft aan het krijgen van water eens gedurende de week. Wanneer je de plant water geeft, is het de bedoeling dat er onder in de bak een laagje water komt te staan. Zo kan de plant zelf de hoeveelheid water opnemen dat het nodig heeft gedurende deze week. Wanneer je merkt dat de ondergrond waarin het staat al na een paar dagen droog is, is het verstandig om de plant nog wat extra water te geven. De plant overleeft bij een temperatuur van boven de 5 graden celcius. Zeker als je de plant binnen zet moet dit dus geen probleem zijn. Wanneer je de plant een plek gaat geven is het wel zo handig om dit te doen in de buurt van een raam. De plant heeft namelijk wel minstens 3 uur zonlicht per dag nodig.