Het klinkt wellicht wat cliché, maar er is niemand die het niet toch stiekem fijn vind om zo nu en dan te horen: iedereen is mooi op zijn eigen manier. Dus ook jij. Ondanks je scheve neus, je sproeten, je hese stem of doordat je een maatje meer hebt. Het belangrijkste is dat je je goed voelt en zelfverzekerd over wie je bent, en dan zul je dat ook uitstralen naar de rest van de wereld. Maar zelfs al ben je wat onzeker soms, of zijn er mensen in je omgeving die je niet waarderen zoals je bent – dit is het enige lichaam wat je hebt, dus wees er zuinig op. En haal er het meeste uit!

Coronakilo’s

Na de lockdown ging het voor velen al snel. Je mag niet meer naar de sportschool, je verveelt je thuis en zit de hele dag te snaaien. Maar door diezelfde verveling en gebrek aan sporten ben je ook gaan wandelen of fietsen om de tijd te vullen. Ben je regelmatiger gaan eten, en gezonder, omdat je alle tijd had van de wereld om eens echt iets lekkers te maken in plaats van even snel een kroketje halen in de kantine op het werk omdat je je lunch weer eens vergeten was. Of een koekje onderweg naar huis, want dat had je wel verdiend na zo’n lange dag.

De coronakilo’s: het is een concept wat iedereen hoort de laatste tijd. Maar wie zegt dat dit iets slechts hoeft te zijn? De manier waarop we in de lockdown leefden komt misschien wel veel dichter bij waar ons lichaam voor is gemaakt: niet de hele dag zitten op een bureaustoel, maar wandelen uit pure verveling, nadenken over wat je eet, je uren vullen met verschillende nieuwe dingen waarvoor je steeds weer anders je lichaam gebruikt dan je gewend bent.

Je mag er zijn

Misschien zijn die coronakilo’s wel dichterbij je natuurlijke gewicht dan je je realiseert. Onthoud dat dit altijd schommelt – zolang jij weet dat je gezond leeft, weet dat je er mag zijn, welk gewicht je ook hebt. En haal het meeste uit de schoonheid die je hebt gekregen. Er is goede kleding voor iedere vrouw: grote maten pakken om je zelfverzekerd in te voelen, jurkjes op je vrouwelijkere dagen, een grote maten bikini of een grote maten badpak zodat ook jij zelfverzekerd kunt stralen op het strand. Probeer je niet in maten te proppen die je ooit had of die je misstaan, maar accepteer je lichaam zoals het is, omarm dat, en laat het in al zijn pracht en praal vol trots zien aan de wereld! Want jij mag er zijn.