Je wilt graag je huis leuker en gezelliger maken en ook nog volgens de laatste trends. Maar waar moet je beginnen en hoe groot moet je het aanpakken?

Geef je huis meer leven!

Vind je je huis saai? Wil je het een beetje opleuken, maar weet je niet hoe? Je wilt misschien meer kleur toevoegen, maar je weet niet precies welke kleuren. Of je wilt extra accessoires toevoegen omdat je het huis te leeg vindt. De volgende stappen kun je ondernemen om je huis een meer trendy gevoel te geven.

Kleur je huis!

De kleuren in je huis kunnen al een groot verschil maken. Heel wit en heel klinisch is niet meer in. Het hoeft allemaal niet zo strak. Het mag juist allemaal wat speelser en dat geldt ook voor de kleuren. Pasteltinten kunnen met elkaar gecombineerd worden, maar ook hele diepe donkere kleuren zijn helemaal van deze tijd. Groen, blauw, rood of paars in de donkere versie, gecombineerd met pasteltinten kunnen een mooi plaatje opleveren. Ook hele drukke printen kunnen het verschil maken. Probeer maar eens één muur in een hele drukke print te behangen. Dit zal meteen verandering in het huis creëren.

Stijlvol toevoegen

Behalve kleuren kan je ook accessoires en kleinere meubelen toevoegen om de ruimte wat meer leven te geven. Je kan denken aan een poef, en comfortabele zitstoel, maar bijvoorbeeld ook goud- en koperkleurige vaasjes. En ben je wel zo natuurlijk ingesteld? De natuur aan je inrichting toevoegen is zeker helemaal in lijn van de trend. Veel planten verspreid over de ruimte kunnen je woonkamer decoreren zonder teveel moeite. Dan loop je ook gelijk mee met de trend van natuurlijke producten. Accessoires en meubels, gemaakt van natuurlijk materiaal worden nu meer dan ooit gewaardeerd. Hout, riet en andere milieuvriendelijke materialen vormen de basis voor een huis met een meer duurzame uitstraling.

Luxe gevoel

Behalve het toevoegen van accessoires en de kleuren, kan je ook nog spelen met vormen. De strakke, hoekige en vooral moderne meubels zijn nu minder in trek. Voor een wat luxer en een meer klassiek gevoel kies je voor rondere vormen. Dit geldt voor meubels, accessoires maar ook voor spiegels. De ronde vorm van de meubels kan je goed combineren met stoffen die ook een luxe uitstraling hebben, zoals fluweel. Als je hierbij ook nog de juiste kleuren kiest, is je huis weer helemaal up-to-date. Als je nu geïnspireerd bent om te gaan decoreren, maar je weet niet waar te beginnen? Start dan met de kleinste dingen, accessoires in de juiste kleuren en materialen kunnen vaak al genoeg zijn.