Herken je dit? Je auto staat merendeels van het jaar langs de straat geparkeerd. Je betaald een flink vermogen aan wegenbelasting en verzekeringen. Tel daarbij het onderhoud van de auto nog op. Zonde van het geld zou je denken. Maar een auto geeft je zo veel vrijheid. Dus twijfel je of je hem al dan niet de deur uit zal doen.

Auto delen, DE oplossing

Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden waarbij je, zonder dat je een auto bezit, er toch regelmatig gebruik van eentje kunt maken. Auto delen noemen we dit. Zo kennen we bijvoorbeeld allemaal Greenwheels wel. De rode autootjes met hun logo zie je regelmatig rijden. Greenwheels maakt gebruik van verschillende abonnementen. Er is er dus altijd eentje die bij jouw past. Via de website of app kun je zien waar de auto’s geparkeerd staan, deze reserveren en openen. Zo kun je eenvoudig je reis plannen.

milieuvriendelijk en duurzaam auto delen

Sinds kort is er in een aantal steden een nieuw autodeel-initiatief, de Buurauto. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van elektrische auto’s. Hiervoor is gekozen omdat men het elektrisch rijden wil bevorderen. Het is duurzamer en beter voor de luchtkwaliteit. De naam van dit initiatief zegt het al: Buurauto. Het idee is dat je de auto deelt met je buren of buurtbewoners. De auto’s staan in de woonwijk bij speciaal hiervoor aangelegde laadpalen. Zo zijn ze onderdeel van de buurt en dus makkelijk benaderbaar.

Elektrisch rijden wordt op deze manier goedkoper

De trend is dat we steeds milieubewuster en duurzamer willen leven. Helaas vinden we de kosten vaak nog hoog. In dit geval sla je met de elektrische deelauto twee vliegen in één klap. Hij is namelijk veel schoner voor het milieu en je deelt de kosten voor de auto met je mede-buurtbewoners. Een win-win zoals we dat noemen. Het leuke is dat de Buurauto in verschillende wijken al een groot succes is. Er zijn mensen die hun tweede auto verkocht hebben. Dit betekent minder bezette parkeerplekken en meer plaats voor kinderen om te spelen. Op de website van Buurauto kun je zien in welke steden ze al actief zijn. Zit jouw stad of dorp er bij dan meldt je je aan via de website. Je download de app en kan zo de auto reserveren en openen. Aan het einde van de maand ontvang je een factuur om het gebruik van de auto te betalen. Easy does it.