Twijfel je over de aanschaf van een traplift? Vraag je je af of dit echt nodig is, en of deze de kosten wel waard is? We zetten drie goede redenen om je twijfels overboord te gooien voor je op een rijtje.

Nu is het nog niet per se nodig

Het lijkt een beetje een vreemde reden: een traplift laten plaatsen omdat het nog niet per se nodig is. Toch is dit juist een goed moment. Voor veel mensen zijn trapliften van Handicare iets waar zij pas aan gaan denken als ze echt niet meer goed kunnen lopen. Wanneer de trap op en af gaan simpelweg onmogelijk is geworden. Wanneer het plaatsen van een traplift nog de enige manier is om in het eigen huis van boven naar beneden te komen, en niet noodgedwongen op zoek te gaan naar een andere woning.

Prima, natuurlijk, want op zo’n moment kun je ook echt niet meer zonder een goede oplossing. Maar wist je dat trapliften van Handicare ook steeds vaker worden aangeschaft enkel en alleen voor het comfort dat ze kunnen geven? Ook wanneer het traplopen nog best mogelijk is, kan het behoorlijk prettig zijn om al niet steeds meer de trap op te hoeven, en altijd een keuze te kunnen hebben. Een traplift plaatsen gewoon om het leven gemakkelijker en comfortabeler te maken is dus helemaal zo’n gek idee nog niet.

Het kan een verhuizing voorkomen

Woon je in een prachtig huis, maar zitten hier wel één of meerdere trappen in? En merk je dat deze ervoor zorgen dat je je steeds minder goed door je eigen huis kunt bewegen? Dan is de kans groot dat je best al eens hebt nagedacht over verhuizen. Maar wil je dat eigenlijk wel? Verhuizen kan een flinke kostenpost zijn, en zorgt ervoor dat je weer op een heel andere plek terecht gaat komen. Bovendien liggen de woningen die gelijkvloers zijn nu niet per se voor het oprapen. Misschien wil je diep in je hart ook helemaal niet weg uit je geliefde woning. Ook dan kan het laten plaatsen van een traplift een prima idee zijn. Deze zorgt ervoor dat je je weer zonder problemen door je hele huis kunt bewegen, en verhuizen niet langer nodig is. Bovendien zijn de kosten vaak stukken lager dan die van een verhuizing. Meer informatie is hier te vinden: https://handicare-trapliften.nl/

Het maakt je minder afhankelijk

Bijna iedereen vindt het vervelend om minder mobiel te worden, en daarmee ook sterker afhankelijk van anderen. Niet meer zelf de trap op kunnen, dat is niet prettig, zeker niet als je daarmee steeds anderen moet ‘lastigvallen’. Hoe graag mensen je ook willen helpen, het is vaak toch een stuk fijner als dat niet hoeft, en je niet van hen afhankelijk bent. Een traplift kan je daar, in ieder geval op het gebied van mobiliteit, mee helpen.