Wanneer je je televisie, computer of andere gadgets wilt aansluiten op de kabel, dan kom je er niet zonder COAX kabel. Maar hoe kies je nu de juiste kabel? In eerste instantie zal een kabel worden bijgeleverd bij de aanschaf van, bijvoorbeeld, de televisie. Maar ga er maar niet vanuit dat dit een kabel van goede kwaliteit is. Deze COAX kabel zal heus zijn werk doen, maar zal wel kwetsbaarder zijn dan een COAX kabel van goede kwaliteit. Een keer struikelen en de kern van de kabel is bijvoorbeeld al stuk. Daar zie je aan de buitenkant misschien niets van, maar je merkt het ongetwijfeld aan de beeldkwaliteit.

Een COAX kabel bestel je online

Is je kabel op sterven na dood? Ga je verhuizen en heb je een langere of juist kortere kabel nodig? Heeft je huisdier de kabel doormidden gebeten? Allemaal redenen om een andere COAX kabel aan te schaffen. Deze kabels kosten niet veel geld, maar leveren wel veel kijk- en luisterplezier op. Je bestelt een COAX kabel gemakkelijk online. Ook de connectoren en gereedschappen om de kabel zelf op lengte te maken bestel je er gewoon bij. Je volgt daarna simpelweg de bijgeleverde handleiding en je televisie kan weer worden aangesloten.

Is een kabel niet erg ouderwets?

In deze tijden van draadloos internet lijkt een COAX kabel misschien wat overbodig. Maar wist je dat de kans op een storing veel kleiner is wanneer je je computer gewoon bekabeld hebt? Zeker wanneer je je computer altijd op dezelfde plek hebt staan, is een kabel een goed idee. Een kabel zorgt voor een nog constantere vorm van internet en wordt niet gehinderd door invloeden waar jij dan weer geen invloed op hebt. Als je tenminste de juiste kabel kiest. Een met een goede kern die afgeschermd wordt tegen magnetische en andere straling. Zo heb je stabiel internet. Dat kan bijvoorbeeld heel fijn zijn bij het spelen van games.

Kies een kabel die niet te kort maar ook zeker niet te lang is

Een te korte kabel gaat gewoon niet passen. Dat is duidelijk. Dus denk je dat je wel een metertje extra kunt nemen, gewoon "voor the break". Maar dat is ook niet de bedoeling. Opgerolde kabel wordt altijd warm en zal daardoor aan kwaliteit inboeten. En dat is zonde. Je hebt immers een goede aansluiting en door zo'n metertje meer kan het hele effect ten onder gaan. Meet daarom altijd goed van plug naar plug en bestel of maak de kabel op maat.