Wanneer je gek bent op buitensporten, dan wil je dat natuurlijk graag delen met je vrienden en de rest van de wereld. Zeker wanneer je echt spectaculaire trails volgt, of over onbekend terrein raast met je mountainbike is het echt de moeite om een actioncam mee te nemen. Je kunt je voorstellen dat je de meest gave beelden krijgt als je een actioncam gebruikt. Het leuke aan een actioncam is dat je deze met een band op je voorhoofd kunt bevestigen. Zo ziet de kijker precies wat jij ziet!

Een actioncam is voor extreme sporten gemaakt

Wanneer je een gewone camera op je mountainbike of op je hoofd zou monteren, dan is de kans groot dat de camera er al mee stopt voor deze echt is begonnen. Een gewone camera is er namelijk niet voor gemaakt om harde schokken en stoffige omstandigheden te overleven. Een actioncam is dat dus wel. Je kunt met een actioncam het meest woeste trail volgen zonder dat deze uit zal vallen of zal sneuvelen. Ook wanneer je in een hevige regenbui belandt blijft deze camera gewoon opnemen. Je zult zien dat de beelden steeds schitterend en scherp zullen zijn. Je zult hoge ogen gooien met je ijzingwekkende stunts en het rijden langs woeste bergweggetjes. 

Wil je langs de kant staan om te filmen of foto's te maken?

Dan hoef je geen actioncam te hebben. Je kunt dan beter een camera aanschaffen die veel beelden per seconde kan verwerken. Een high speed camera kan beelden maken alsof je midden in de action staat. Online zijn veel verschillende camera's voor veel verschillende doeleinden te koop. Het is een kwestie van bepalen welke camera het best past bij het doel dat jij voor ogen hebt. Door precies die camera te kiezen die bij je past zul je heel veel mooie foto's kunnen maken. Je kunt verschillende lenzen gebruiken om steeds weer andere effecten te creëren.

Wil je kind zelf foto's maken?

Ook dan is een actioncam misschien een beetje veel van het goede. Voor kinderen, zeker als ze nog niet eerder een camera in handen hebben gehad, is een wegwerpcamera een leuk begin. De spanning van het wachten op de ontwikkelde en afgedrukte foto's blijft natuurlijk geweldig. Een wegwerpcamera is nog steeds niet digitaal en werkt met de ouderwetse filmrolletjes. Hierdoor kan je kind niet direct zien of de foto's zijn gelukt. Je kind zal dus echt goed moeten nadenken over het maken van iedere foto.