Voor veel mensen is de badkamer één van de belangrijkste ruimtes in hun woning. Waar je vroeger alleen praktisch gebruik maakte van de badkamer, is het tegenwoordig de plek om helemaal tot rust te komen. Je kunt je even lekker terugtrekken en genieten van een heerlijke warme douche of bad. Het is dus belangrijk dat jij je lekker voelt in je badkamer, en dat betekent dat er niets belangrijks mag ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan de bad- en toilet accessoires. Om ervoor te zorgen dat jouw badkamer aan alle wensen en eisen voldoet, lees je in dit artikel alles over de nodige accessoires én de leukste badkamertrends.

Accessoires voor het toilet

Vrijwel iedere moderne badkamer beschikt over een eigen toilet. Dat is hartstikke handig, maar zorgt er wel voor dat je extra accessoires moet inkopen. Denk bijvoorbeeld aan de toiletborstel en de toiletrolhouder. Ook handig zijn de reserve toiletrolhouders, die je in de hoek van het toilet kunt plaatsen. Zo zorg je ervoor dat je nooit zonder toiletrollen komt te zitten. Om je badkamer zo rustgevend mogelijk te houden, wordt aangeraden om deze toilet accessoires allemaal in dezelfde kleur te kopen. Zo creëer je eenheid in de ruimte en voorkom je onnodige drukte.

Een doucherek

Vroeger deelden we onze shampoos en hadden we aan één fles genoeg. Maar tegenwoordig heeft iedereen zijn of haar eigen shampoofles, en dan hebben we het nog niet eens over alle douchegel, badzeep en conditioner flessen. Het zou dus niet als verrassing moeten komen dat het doucherek één van de belangrijkste douche accessoires is. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen genoegen meer te nemen met een saai doucherek of eentje die niet past in de kleuren van jouw badkamer. Integendeel zelfs. De moderne doucherekken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan goud, wit of zwart. Daarnaast zijn de rekken ook verkrijgbaar in vele maten en vormen. Dit betekent dat er voor ieder huishouden een geschikt rek te vinden is, waarop alle doucheproducten een plekje kunnen krijgen.

Extra opbergruimte

Niet alleen de douche staat vol met flesjes. Ook onze badkamerkastjes staan tegenwoordig vol met verzorgingsproducten voor man en vrouw. Een beetje extra opbergruimte kan daarom nooit kwaad. Gelukkig heb je tegenwoordig veel goede opties om de opbergruimte in je badkamer gemakkelijk te vergroten. Een populair keuze zijn de inbouw nissen kastjes. Deze open vakken kun je volledig in de wand bouwen. Dit zorgt ervoor dat het creëren van extra opbergruimte jou geen ruimte in je badkamer kost. Daarnaast zijn nissen verkrijgbaar in de modernste stijlen en kleuren, waardoor ze altijd in jouw badkamer zullen passen. Eindelijk een excuus om nóg meer verzorgingsproducten uit te kunnen proberen.