Linnen gordijnen op maat zijn op dit moment erg populair en dat is niet iets van de laatste tijd, maar de afgelopen jaren kiezen mensen steeds vaker voor linnen gordijnen, omdat het gewoon veel beter bij het interieur past. Linnen is tijdloos en heeft een natuurlijke stoere en toch chique uitstraling. Het is een natuurproduct en ze zijn eindeloos te combineren en dat is de reden dat ze zo populair zijn, want ze zijn geschikt voor ieder type interieur.

Duurzaam
Natuurlijk is het belangrijk om op een duurzame manier met onze aarde om te gaan. Linnen is een natuurproduct en wordt op een milieuvriendelijke wijze gefabriceerd. De plant waar deze stof van wordt gemaakt, is de vlasplant en groeit prima in het ons vochtige en koele klimaat. Hoewel de verbouwing van vlas een beetje is teruggelopen door de komst van synthetische materialen, groeit de vraag toch weer een beetje en dan niet alleen in Nederland, maar in heel Europa en wordt daarom ook in heel Europa verbouwd.

Kenmerken van linnen
Als je erover denkt om linnen gordijnen op maat te laten maken, dan is het verstandig om met een paar dingen rekening te houden. Omdat het hier een natuurproduct betreft, is er wel enige kans op verkleuring door zonlicht en is het daarom verstandig om bij het bedrijf waar jij je gordijnen op maat laat maken, te vragen of ze de gordijnen willen voeren. Over het algemeen wordt dat bij linnen gordijnen gratis gedaan en daar zou je zeker gebruik van moeten maken.

Linnen gordijnen zijn ook erg gevoelig voor krimpen en daardoor kan je ze in principe niet zelf wassen. Als je ze naar de stomerij brengt, dan kunnen zij je gordijnen dry cleanen. Dat is een reinigingsproces, waar geen water aan te pas komt en dat voorkomt krimpen. Linnen “werkt” net zoals hout dat doet bij raamdecoratie. Het is afhankelijk van de warmte en de hoeveelheid vocht er in de lucht zit en dan kan het dus zijn dat de ene dag je gordijnen een stuk korter zijn dan de dag ervoor. In deze moderne tijd wordt er vaak voor gekozen om de gordijnen bewust een stuk te lang te laten maken, zodat er een deel op de grond ligt. Zo valt het niet meer op of ze een keer korter zijn en je doet mee met de laatste trend voor raamdecoratie.