Wij Nederlanders zijn gek op voetbal. Elke wedstrijd mag zich verheugen op heel veel kijkers die in de kleuren van hun favoriete club op de bank met een biertje en wat chips de voetballers aanmoedigen. En als we mazzel hebben kunnen we genieten in een kolkend stadion van een thuis wedstrijd van een van de Nederlandse clubs. Die sfeer, dat moet je een keer meegemaakt hebben. Maar elke voetballiefhebber weet ook dat er in het buitenland een paar hele grote clubs zijn zoals Manchester United of FC Barcelona. Niet alleen zijn die clubs wereldberoemd, dat geldt ook voor hun stadions. Het stadion van FC Barcelona is een van de grootste ter wereld en telt maar liefst 99.354 plekken. Kun je je voorstellen hoe de sfeer met zoveel voetbalfans zal zijn? Ja, voorstellen kan je je het misschien wel, maar zou je het niet eens in het echt willen meemaken? Dat kan! Namelijk met voetbalreizen Barcelona. Zo komt FC Barcelona opeens binnen handbereik. En voor Manchester United ga je natuurlijk op een voetbalreis Manchester United. Deze voetbalclub speelt al sinds 1910 in Old Trafford. Misschien niet zo groot als die van FC Barcelona, maar door de geschiedenis zeker de moeite waard.

Op voetbalreis

Een voetbalreis levert je een unieke combinatie op. Natuurlijk ga je kijken naar een wedstrijd van de club van je dromen. Alleen dat al is natuurlijk een enorme beleving. Maar als je toch in Manchester of Barcelona bent kun je voor en na die wedstrijd natuurlijk ook eens in de stad rondkijken. Laten we eens beginnen met Barcelona. Dit is een stad die heel veel moois te bieden heeft, waar je ook van houdt. Ten eerste is het strand heel dichtbij. Aan de boulevard kun je bovendien heerlijk eten en drinken. Ook heel leuk is een ritje met de kabelbaan naar de Montjuïc berg waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. Je kunt weer met de kabelbaan naar beneden of je gaat lopen, een hele mooie wandeling. En natuurlijk is een bezoek aan de beroemde La Sagrada Familia welhaast verplicht. Dit monument mag je niet missen.

Genoeg te doen

Ook in Manchester is meer dan genoeg te doen rond de voetbalwedstrijd. Wat dacht je van een rondvaart door de stad? Of een bezoek aan China town? En in deze stad vindt je een heus football museum, tja, daar kun je dan niet omheen tijdens je reis. Kortom: een voetbalreis is leuk! Heb jij hem al geboekt!