Je gaat ergens nieuw wonen en bij het verhuizen is het vaak meteen de vraag: welke gordijnen gaan er komen? Gordijnen zijn immers onwijs belangrijk in de inrichting en je hebt het pas door als ze echt hangen. Het verschil is enorm tussen gordijnen die er voor de handigheid blijven en de gordijnen die je het liefst zou hebben willen hangen. Maar de vraag blijft natuurlijk: wat gaat het worden? En die vraag is er niet zomaar een. Tegenwoordig is er zoveel te kiezen en zijn de mogelijkheden wat betreft gordijnen oneindig. Dus een keuze maken is heel lastig als het gras aan de overkant de hele tijd groener blijft. Toch bestaat er voor elke woonkamer en voor elke inrichting wel een goede set gordijnen. Hier zijn een paar tips die jou gaan helpen met het uitzoeken van de gordijnen die passen bij jouw meubilair en inrichting!

Vraag rond

Het klinkt heel cliché maar de kans is groot dat je op lange termijn de meeste inspiratie gaan halen van mensen om je heen. Je ziet vaak dat veel mensen die met elkaar optrekken toch overeenkomsten hebben in de stijl die ze hebben en de smaak die ze toe passen op hun woonkamer. En het blijft altijd authentiek, dat wel, en om die reden is het een zekere aanrader om eens na te gaan bij de mensen om je heen wat voor gordijnen zij bij jouw interieur vinden passen. En daar ga je een stuk meer uit halen dan je misschien zelf denkt. Maar zodra je met mensen gaat brainstormen komen er vaak een hele hoop interessante antwoorden tevoorschijn.

Op maat laten maken

De juiste gordijnen hebben eigenlijk de enige voorwaarde dat ze goed passen. Figuurlijk natuurlijk dat ze qua kleur en vorm goed passen bij de rest van de woonkamer. Maar letterlijk speelt het passen van de gordijnen ook een grote rol. Niet passende gordijnen zijn een drama, wel passende gordijnen zijn een verademing. Bij marasol.nl kun je superhandig deze gordijnen zelf bestellen aan de hand van je metingen. Verticale lamellen zijn een voorbeeld van wat steeds populairder lijkt te worden: klassiek, stoer maar ook clean. Dit is een absolute aanrader als het gaat over gordijnen en met name omdat je dus vrijwel zeker weet dat het goed komt en de kans op een misskoop minimaal is.

Smaak

Je kan overal dezelfde gordijnen zien, maar allerbelangrijkste blijft dat je het zelf mooi vindt. Dus wanneer je dat vasthoudt als leidraad, komt het hartstikke helemaal goed!