Als je net een woning hebt gekocht met een hele grote tuin, wil je deze natuurlijk goed inrichten. Een tuinontwerp is heel belangrijk en in 2022 zijn er veel verschillende ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Tegenwoordig zien we steeds minder groen in tuinen en komt dit vooral door de moderne tuinontwerpen. Toch is een groene tuin prachtig en straalt het vooral een rustgevende sfeer uit. Een van de belangrijkste onderdelen van een groene tuin is natuurlijk het gazon. Een prachtig stukje gras in de tuin is natuurlijk waar veel mensen van dromen. Heb je geen gazon in de achtertuin? Geen probleem, want met graszaad kun je je eigen gazon laten groeien. Graszaad kopen is ingewikkeld en je moet kijken naar de verschillende soorten graszaad. Waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Graszaad kopen

Op het internet zijn er verschillende aanbieders waar je eenvoudig graszaad kunt kopen. Moowy is een betrouwbare aanbieder en verkoopt verschillende soorten graszaden. Deze verschillen veel van elkaar en hier moet je natuurlijk goed naar kijken. Je hebt graszaden speciaal voor sportvelden, maar ook zaden voor een speelgazon. Is er veel schaduw in de tuin? Dan kun je het beste graszaden kopen die ook kunnen groeien in de schaduw. De graszaden kun je gebruiken voor het aanleggen van een prachtig gazon. Soms kun je ook voor andere redenen graszaden bestellen. Soms ontstaan er kale plekken in het gazon en met graszaden kun je dit probleem gemakkelijk oplossen. 

Het gazon moet natuurlijk goed onderhouden worden en moet regelmatig bemest worden. Meststoffen kopen kun je ook via het internet doen en dit moet van een hoge kwaliteit zijn. De meststoffen verdwijnen in de grond onder het gras en deze stoffen zorgen voor de voeding. Het gras kan de voeding uit de grond halen en gebruiken voor de ontwikkeling. Op deze manier blijft het gras mooi groen en kan het goed groeien.

Verwijder het onkruid

Onkruid kan zorgen voor veel problemen in het gazon. Het kan het gras verduisteren zodat er geen zonlicht meer bij het gras kan komen. Vervelend, want het gazon heeft namelijk genoeg zonlicht nodig om te kunnen ontwikkelen. Verwijder het onkruid regelmatig en zorg er ook voor dat het mos verdwijnt. Een moss killer kan eenvoudig het mos op een duurzame manier verwijderen. Mos neemt namelijk het water op wat bedoeld is voor het gras.