Een verjaardag, relatiegeschenk of de feestdagen: er bestaan altijd genoeg redenen iemand een leuk cadeau te geven. Is de gelukkige toevallig veel achter zijn gameconsole te vinden? Misschien is het dan leuk hem of haar wat te geven wat betrekking heeft op deze hobby!

Een game

Het is misschien een open deur, maar een nieuw spel zal bij een gamer vrijwel altijd in de smaak vallen. Een nieuwe game is altijd top, maar ben je op zoek naar iets wat meer budget-vriendelijk, kan je natuurlijk ook altijd voor een wat ouder spel gaan. Kijk eens bij de tweedehandswinkel of een exchange winkel voor gebruikte spellen: vaak zijn hier voor een prikkie nog kwalitatief goede games te vinden. 

Tegoedkaart

Veel games zijn tegenwoordig online te krijgen in plaats van op een disc. Wel zo handig, dan hoef je niet alles in hun doosjes te bewaren. Met een PlayStation Plus abonnement of een Google Play tegoed kan de gamer zelf een leuke game of DLC uitzoeken. Fijne is dat je dan ook zelf het bedrag kan bepalen wat je erop zet.

Een goede headset

Een game-ervaring is natuurlijk pas compleet wanneer het geluid goed is. Met een fijne headset kan de gamer helemaal in het spel opgaan, en heb jij er als medebewoner ook nog wat minder last van. Een goede headset bevat vaak ook een ingebouwde microfoon waardoor de gamer kan communiceren met anderen. Diverse merken bieden goede headsets aan.

Nieuwe apparatuur

Een goede muis en toetsenbord worden vaak over het hoofd gezien door gamers die voornamelijk op hun laptop spelen. Speciale muizen zijn ingebouwd met knoppen die het spelen van de nieuwste games makkelijker maakt. Ook zijn ze veel gebruiksvriendelijker en voorkomen ze handpijn. Moderne toetsenborden zijn ingebouwd met licht en speciale switches. Omdat deze geprogrammeerd kunnen worden kunnen ze in-game andere functies krijgen. Handig! 

Gaming stoel

Een echte gamefanaat spendeert natuurlijk aardig wat uurtjes in dezelfde houding. Een goede stoel is daarom geen overbodige luxe. Lekker – maar vooral ook verantwoord – zitten is belangrijk voor iedereen. Rug- of nekklachten zijn voor veel gamers realiteit, maar absoluut onnodig. 

Een nieuwe console

Wanneer de gamer nog op een oudere versie van de Xbox of PlayStation speelt, is een upgrade natuurlijk welkom. De gamer zal versteld staan als je aankomt met de nieuwe versie van hun geliefde console. Let wel: je bent ze waarschijnlijk dan nóg langer kwijt aan hun gametijd!