We zitten al een tijdje in quarantaine, en het lijkt erop alsof dat ook nog wel even gaat duren. Zoals elk nadeel heeft ook de quarantaine tijd een voordeel. Je bent hierdoor in staat om je tijd te besteden aan projecten in en rondom je huis, iets waar je normaal door druk werk- en sociaal leven moeilijker aan toe komt. Ben je inspiratieloos wat je wil aanpakken gedurende deze tijd? Lees dan snel verder.

Muren witten

Muren witten is iets wat eigenlijk eens per jaar zou moeten gebeuren. Het lijkt erop alsof het niet nodig is, maar als je het eenmaal gedaan hebt en het verschil ziet ben je blij dat je het hebt gedaan! Het is een beetje een onhandig klusje, daarom raad ik je aan om een kamersteiger in huis te halen. Met een kamersteiger verf je jouw kamer twee keer zo snel dan wanneer je met een gewone ladder bezig gaat, je komt er immers veel beter én sneller bij. Ik kocht mijn kamersteiger bij Steigerkopen.nl.

De zolder opruimen

Het opruimen van de zolder, garage of berging is een klus die de meeste mensen heel lang voor zich uitschuiven. Niet geheel onterecht, want het is ook een behoorlijke klus, zeker als je het al een lange periode hebt uitgesteld en de rommel zich opstapelt. Daarom is nu de juiste periode om dit aan te pakken. Neem er een paar dagen de tijd voor, en begin door álles eruit te halen en bijvoorbeeld overdekt in de tuin te zetten. Maak de boel goed schoon en ga dan eens kritisch kijken naar de spullen die je hebt staan. Wat heb je nog nodig, en wat kan je wegdoen? Hierbij komt ook het voordeel dat je dingen kan gaan verkopen en zo een centje bij kan verdienen.

Tuin opknappen

Ben je gezegend met een tuin? Deze zul je de komende periode extra hard nodig hebben, omdat er verder geen terrassen zijn waar we kunnen zitten. Maak daarom van je tuin een droom plek! Mijn tip is om goed te kijken waar de zon in je tuin valt, en daar je tuin op aan te passen. Heb je bijvoorbeeld een hoek waar je lange avond zon hebt, dan is dit de beste plek om een eettafel neer te zetten zodat je lang kunt dineren in het zonnetje.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben om aan de slag te gaan met deze blog!