Het geld levert niks meer op op de bank sterker nog het kost u geld! Om uw geld aan het werk te zetten moet u dus gaan investeren, anders gaat u geld verliezen. Een investering kunnen we onder verdelen in twee categorieën namelijk: een liquide investering en een illiquide investering. Het verschil tussen de twee zit hem al in de naam, de één is liquide en de ander niet. Dit houdt in dat de een makkelijk in geld om te zetten is en de anderen niet. 

Een praktisch voorbeeld van een illiquide investering is het investeren in vastgoed. Dit betekend het kopen van een huis, appartement of een commercieel gebouw. Dit is natuurlijk moeilijker om aan te kopen, en te verkopen. In verhouding is het makkelijker om een aandeel aan te kopen dan een gebouw. En laat staan om te verkopen.

Financiële Instrumenten 

Een vertakking van een aandeel is een cfd's hier bij wordt ingespeeld op een prijs daling of stijging. De spread is het prijsverschil van de aankoop prijs en de verkoop prijs. En hier kan een handelaar winst op behalen. 

Je kan ook gaan handelen in futures dit is een product die gebaseerd is op de onderliggende waarde van een aandeel of index. Dit betekent dat je het aandeel of index niet in bezit hebt, maar allen de onderliggende waarde er van namelijk de futures. Met een future kan je je long of short gaan dit betekent dat je inzet op een stijging of een daling. Wanneer je een short koop zet je dus in op de daling van een index. 

Hefboom

De grote winst of verlies wordt gemaakt door de hefboom op deze producten. Dit betekent dat je een bedrag inzet en dit wordt, verhoogt door de hefboom. Wanneer je dus tien euro in zet en een hefboom hebt van 1:10 dan handel je dus met 100 waar van 10 euro van jou zelf is. Het voordeel is dat als die met 10 procent stijgt dat je dan je inleg hebt verdubbeld. Een groot nadeel is echter dat het andersom ook kan gebeuren. Wanneer die dus met 10% daalt ben je je inleg kwijt. Je moet dus wel verstand hebben van de koers om hier goed op de kunnen inspelen. Het gevaar zit hem echter in dat je meer kan verliezen dan je inlegt. Maar daar zitten natuurlijk ook de voordelen.

Lees u goed in over de verschillende instrumenten die er op de markt zijn. En laat u ook goed informeren door een specialist.