Woon je in Amsterdam en heb je geen eigen auto beschikbaar, maar wel een auto nodig voor een dagje of weekendje weg, of bijvoorbeeld een verhuizing? Dan kun je natuurlijk gemakkelijk een auto huren. Er zijn in Amsterdam echter enorm veel aanbieders van huurauto’s, vaak met erg hoge tarieven vanwege de hoge vraag naar huurauto’s. Toch zijn er dingen die je kunt doen om goedkoop een auto te huren in de Nederlandse hoofdstad. Ben je benieuwd wat jij kunt doen om goedkoop en slim een auto te huren bij een betrouwbare aanbieder? Lees dan snel verder voor de beste tips! 

  1. Zo controleer je de betrouwbaarheid van de verhuurder

Ga je een auto huren bij één van de vele aanbieders in Amsterdam? Dan is het belangrijk dat je de betrouwbaarheid van de verhuurder goed controleert. Bekijk verschillende reviews over de aanbieder en maak hiervoor gebruik van verschillende platforms. Lees bijvoorbeeld de reviews over het bedrijf op Google door, maar bekijk ook of je op Facebook of op andere websites ervaringen van andere huurders kunt vinden. Door goed je huiswerk te doen, voorkom je dat je een auto huurt bij een louche aanbieder die – wanneer je de auto weer inlevert – tal van extra kosten rekent. 

  1. Vul de tank voordat je de auto weer inlevert

Veel autoverhuurbedrijven bieden een service aan waarbij je de auto niet vol hoeft te tanken, voordat je de auto weer inlevert. Dit klinkt misschien gemakkelijk, maar vergis je niet. De verhuurders berekenen voor de brandstof vaak een hoger tarief, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent aan deze service dan wanneer je de auto zelf weer voltankt voordat je hem inlevert. Lees dan ook goed de kleine lettertjes en maak, voordat je tot huur overgaat, een goede berekening voor jezelf met de specifieke kosten per auto en aanbieder. 

  1. Maak gebruik van car sharing platforms 

Wil je echt goedkoop een auto tot je beschikking hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een deelauto. Door te kiezen voor een deelauto, kun je een auto huren voor een lagere prijs dan wanneer je deze bij een verhuurbedrijf huurt. Er zijn verschillende aanbieders voor een deelauto Amsterdam. Veel van deze aanbieders bieden je de mogelijkheid om de auto gemakkelijk online te reserveren, zonder dat je een hoge borgsom moet betalen. Je kunt vaak kiezen uit auto’s in allerlei soorten, maten en kleuren zodat er altijd een passende auto voor jouw persoonlijke situatie beschikbaar is. Ook is het gebruiken van een deelauto goed voor het milieu!